Darwin 200 år – en festbrems

DKK239.00

Ikke på lager

Kategori:

Beskrivelse

Af: Professor, dr.philos. Peder Tyvand
Emne: Bioinformatik

Tyvand påstår om fornuften at den altid viser sig åben og rummelig, og spørger så i samme åndedrag om darwinismen på den baggrund er udtryk for fornuften. Hvad er vigtigst, at få ret eller at have ret?
Mange tror at darwinismen hviler på et gennemarbejdet og ubetvivleligt grundlag. Den myte har Tyvand sat sig for at prikke lidt til. Darwinismens to hovedforklaringer, den naturlige selektion og mutationer, får således et par drilske spørgsmål med på vejen.
Mange darwinkritikere har i lidt misforstået iver sagt at darwinismen “kun er en teori”! – Tyvands provokerende spørgsmål vender lige kompasnålen 180°: Er evolutionsteorien i det hele taget en teori – i videnskabelig forstand?! Darwinismen som fortælling har i hvert fald bjergtaget mange.
Bogen tager “den overvældende mængde indicier der findes for evolutionsteorien,” under grundig behandling: Vi skal bl.a. høre om det algoritmiske liv, hierarkier i biologien, Richard Dawkins fantasier, Fritzl-sagen, darwinismen som barn af sin tid – altså en del bag efter moderne forskning!
Det bliver nemlig tydeligere og tydeligere at biologien, hvis den skal holde sig til de naturlige forklaringer, bliver nødt til at tage hensyn til den nye disciplin bioinformatik som i udgangspunktet er algoritmisk, på samme måde som det DNA-baserede liv er det.
Men se selv hvilke spændende emner der ellers tages op i bogen. Fra Forlaget Origos side er vi ubeskedne nok til at mene at denne bog er banebrydende i sin nytænkning om Darwins gamle teori og dens forhold til den videnskabelige tænkning. – Først var der darwinismen, så kom neodarwinismen, nu står vi over for postdarwinismen!

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Darwin 200 år – en festbrems”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *